Reviews

Birch Log Burning was geweldig!
Twee sympathieke klasbakken op gitaar brengen live muziekgeschiedenis om van te smullen.
Ideaal met wat vrienden, een fris glas en een lekkere hap.

Legomaster Giovanni Seynhaeve, gastheer huiskamerconcert

De muziek, de verhalen, het decor en vooral het enthousiasme van beide heren nemen het publiek onmiddellijk mee.
Dit was een boeiende voorstelling. Ze maakte me nostalgisch naar een tijd die ik niet eens zelf meemaakte.

Mattias Vanhoecke, lesgever Jazz/Pop/Rock, Art’iz muziekacademie

Het is vrijdagavond en we zijn uitgenodigd bij vrienden thuis. Een twintigtal gasten in een goed doordachte mix van vrienden, buren en halve kennissen. Allemaal interessant volk en veel muziekliefhebbers. Er zijn hapjes, flessen rode wijn en een bak Westmalle Tripel in de frigo. Tussen de keuvelende gasten staat een opstelling die het midden houdt tussen een ouderwets gezellige huiskamer en het betere repetitiehok: een tapijt, een platenbak, een TV uit de fifties maar ook gitaren, effectpedalen en versterkers. Birch-Log Burning stelt zichzelf voor als “twee mannen met gitaren over beatniks, hippies en rock&roll”. Ik weet niet goed wat ik moet verwachten.
De muzikanten nemen hun gitaren en verrassen meteen door de combo van muziek en verhalen. Veel meer verhalen dan ik had verwacht. Is dit een voordracht of een optreden? Gaandeweg blijkt die mix van verhalen en muziek toch echt wel te werken. Onvermijdelijke sixties klassiekers en onbekende pareltjes worden afgewisseld met straffe rock&roll verhalen in een boeiend breed cultuurhistorisch kader.

Ook muzikaal haalt dit duo een mooi niveau. Zang en instrumenten zitten goed. Het is bij momenten straf hoe ze het allemaal voor elkaar krijgen: platenhoezen, projectie, harmonica, gitaren, heel veel effectpedalen en meerstemmigheid.

Onvermijdelijk sluipt er hier en daar een hapering in. Dit zijn geen beroepsmuzikanten. Maar het plezier en enthousiasme waarmee ze elke keer opnieuw de sound en de techniek op orde krijgen is mooi om zien.
Dit tweetal straalt een aanstekelijke warmte uit. Het zittend publiek geniet van hun sympathieke gloed. Dit is een nieuw soort post-digitale authenticiteit die me bijzonder blij maakt. Een ongelooflijk toffe en gezellige avond.

Geerwin Vandekerckhove, cultuurconsulent De Leest – Izegem