About

Birch-Log Burning

Twee mannen met gitaren.
Songs, feiten en verhalen over beatniks, hippies and all things rock&roll:
the babyboomers, wooden music en counterculture, Bob Dylan, The Beatles, The Stones en … natuurlijk Neil Young.

Birch-Log Burning houdt van mooie muziek én een goed verhaal.
De Sixties en de vroege Seventies zijn op dat vlak een echte schatkamer. Nooit werd meer en diverser muziek gemaakt dan in die periode. Nooit eerder en nooit daarna was muziek zo geconnecteerd met wat er gebeurde op sociaal, maatschappelijk en politiek vlak.
Birch-Log Burning speelt de songs uit dat boeiende tijdperk live en wisselt ze af met cultuurhistorische achtergrond, beelden én verhalen. Wanneer het over Neil Young gaat mag je ons gerust muzieknerds noemen.

Birch-Log Burning speelt ‘wooden music’ en vertelt verhalen. Daarom klinken we het best in een intieme setting, voor een zittend publiek: muziekliefhebbers, een vriendengroepje met een lekker glas bij de hand of een aandachtig cafépubliek op een rustige avond.
Dat kan zowel binnen als buiten, in een stemmige huiskamer, een bruine kroeg of buiten bij een lekker vuurtje.

BLB heeft ondertussen 3 programma’s:


Stardust

De voorstelling ‘STARDUST’ is een muzikale verhalenreis langs de rock&roll van 1957 tot 1977. De babyboomers, de Britse Invasie, de Summer of Love, Monterey, Woodstock en Altamont, …
Met de biografie van Neil Young als rode draad wordt de geschiedenis van de folkrock verteld én live gespeeld. Wie beïnvloedde wie? Wie sliep met wie? Maar vooral, wie maakte de mooiste muziek?

Stardust duurt ongeveer anderhalf uur plus een korte pauze. Al kunnen daarna wel nog even doorgaan… (ons record klokte af op 02:30 uur ’s ochtends ;-))


Long May You Run

Folk artiest, Singer Song writer, nr 17 op de lijst van 100 Greatest Guitarists van Rolling Stone Magazine, Godfather of grunge, full-time activist en eeuwige dwarsligger.
Neil Young is niet voor één gat te vangen.
Met Long May You Run brengen we een muzikale walk through door ’s mans straffe carrière.

Long May You Run zou live gaan vanaf februari 2020. Corona stak er een stokje voor maar we hebben de nummers volledig in de vingers en staan te popelen om hulde te brengen aan The Loner himself.


The great BLB songbook

36 nummers zitten er ondertussen in onze Juke-box. U vraagt, wij draaien. Volledig mobiel of op een podium, in een café of gewoon op straat. This is Wooden Music op zijn best. Alle klassiekers passeren: Dylan, The Eagles, CSNY, The Stones en The Beatles en ook een paar recentere rockers: the Pixies, Noir Desir of Folk Implosion.


Interesse in We are Stardust of Long May You Run voor een huiskamerconcertje, een optreden buiten aan een vuurtje of op een andere stemmige plek?

Contacteer ons op:
Roel Vandommele 0473/690321
roel.vandommele@howest.be

Volg onze blog, onze Instagram account, Facebook pagina of Spotify playlists voor nog meer verhalen en muziek over the Sixties.