SHOWS

Birch-Log Burning

Songs, Vinyl en Verhalen over beatniks, hippies en rock&roll.

Birch-Log Burning houdt van mooie muziek en de verhalen die erbij horen. De Sixties en Seventies zijn op dat vlak een echte schatkamer. Nooit eerder was muziek zo geconnecteerd met wat er gebeurde op sociaal, maatschappelijk en politiek vlak.

Birch-Log Burning speelt de songs uit die tijd en wisselt ze af met cultuurhistorische achtergrond, een grote collectie vinyl, pakkende beelden op de fifties televisie én verhalen. Wanneer het over Bob Dylan en Neil Young gaat mag je hen echte freaks noemen.

Birch-Log Burning brengt dat repertoire met hun 2 akoestische gitaren. ‘Wooden Music’ op zijn best. Daarom klinkt BLB het best in een intieme setting, voor een zittend publiek: muziekliefhebbers, een vriendengroepje met een lekker glas bij de hand of een aandachtig cafépubliek op een rustige avond.
Dat kan zowel binnen als buiten, in een stemmige huiskamer, een bruine kroeg of buiten bij een lekker vuurtje.

BLB heeft verschillende voorstellingen:

JOKERMAN, there’s a BOB for everyone

JOKERMAN is een mooie, authentieke voorstelling over Bob Dylan waar het speelplezier en de liefde voor muziek van af spat. Het publiek krijgt een mooie inkijk in Dylans uitgebreide muzikale universum. De knooppuntenroute die BLB doorheen het oeuvre van Dylan heeft uitgestippelt toont hoe indrukwekkend Dylans muziek en teksten eigenlijk wel zijn. Hun fijne gitaarspel onderstreept de kracht van de nummers. Projectie, tekstboekje en begeleidende verhalen zorgen ervoor dat het geheel pretentieloos en goed te verteren is.

JOKERMAN duurt 1 uur en 15 minuten. Eigen versterking, gepersonaliseerde affiches, flyers, tekstboekjes en digitaal beeldmateriaal zijn inbegrepen in de prijs.


STARDUST, rockmuziek van Elvis tot de Punk

De voorstelling STARDUST vertelt de geschiedenis van de rock&roll van Elvis van 1957 tot 1977. De babyboomers, de British Invasion, de Summer of Love, Monterey, Woodstock en Altamont, …
BLB speelt de klassiekers live, toont de markantste LP’s en vertelt het verhaal van het ontstaan van de folkrock. Wie beïnvloedde wie? Wie sliep met wie? Maar vooral, wie maakte de mooiste muziek?

STARDUST duurt ongeveer anderhalf uur plus een korte pauze. Al kan dat daarna nog wel even doorgaan… (het record klokte af om 02:30 uur… ’s ochtends ;-))


HARVEST, long may you run

Folk artiest, Singer Song writer, nr 17 op Rolling Stone’s lijst van 100 Greatest Guitar Players, Godfather of grunge, full-time activist en eeuwige dwarsligger.
Neil Young is niet voor één gat te vangen.
Met HARVEST brengt BLB een muzikale walk through door Neils muzikale loopbaan.

HARVEST zou live gaan vanaf februari 2020. Corona stak er een stokje voor maar de nummers zijn ingestudeerd en staan te wachten om hulde te brengen aan The Loner himself.


JUKEBOX

Wij busken al eens graag. Meer dan 60 nummers zitten er ondertussen in de BLB Juke-box. U vraagt, BLB draait. Volledig mobiel, ergens in een parkje, een café of gewoon op straat. Wooden Music op zijn puurst.
Alle folkrock klassiekers passeren: Dylan, Neil Young, CSNY, The Eagles, The Stones en The Beatles en ook een paar recentere rockers: the Pixies, Noir Desir of Folk Implosion.


Interesse in een van onze voorstellingen voor een huiskamerconcertje, een optreden buiten aan een vuurtje of op een andere stemmige plek?

Contacteer ons op:
Roel Vandommele 0473/690321
roel.vandommele@howest.be

Volg onze blog, onze Instagram account, Facebook pagina of Spotify playlists voor nog meer verhalen en muziek over en uit onze voorstellingen.